Naturlig modnet/tørket «salami» laget av «Iberico de Bellota»-gris – Kun det magreste svinekjøttet med akkurat den rette mengden av svart pepper. Dette gir utsøkt smak og balanse. Fullt i natur-tarm, et snev av røyk fra eiketre og tørket naturlig i mer enn fire måneder.
Begrenset produksjon, laget med sesongens sorte trøffel(Tuber Melanosporum).
Fakta om pølser laget av Jamon Iberico de Bellota kvalitet fra CasAlba:
EMV Gourmet importerer bare pølseprodukter produsert av Jamón Ibérico de Bellota kvalitet. Dette gir pølsene et tydelig preg av eikenøtter, som harmonerer godt i den veltrente gastronomiske gane. Kun lokale råvarer brukes, hvitløk, paprika etc. Pølsene er grovmalte som gir et mosaikkmønster av kjøtt, flesk og krydder i harmoni.
Hver høst, fra september, går den iberiske grisen fritt i eikeskogene i Extremadura, på grensen til Portugal. Den spiser ca. 8 kg eikenøtter hver dag. Og da selvsagt kun kjernene, for grisen knekker nøttene.
Helsefordeler med kjøtt fra den Iberiske gris:
-Fettet på Iberico grisen består av over 55% Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden av det sunne HDL kolesterolet.
-Iberico gris er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.<br
-Iberico gris inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre.
-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant.
-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.