Jamón Ibérico de Bellota – hel skinke med bein ca 9 kg

KR 8,990.00,-

2 på lager (kan restbestilles)

Gi dette produktet som en gave

Synes du dette produktet ville passe perfekt for en venn eller en kjær? Du kan kjøpe et gavekort for denne varen!

Gi dette produktet som en gave
Produktnr: cas-0002 Kategori:

Iberisk svin av Bellota-kvalitet beiter frittgående i eikeskogene i Extremadura de siste 90 dagene før slakting.  Grisen spiser daglig ca. 8 kilo eikenøtter og da selvsagt kun kjernene, for grisen knekker nøttene, samt omlag 1 kg gress og urter.

Skinken av denne tørrsaltes og lagres deretter i minimum 48 måneder. Jamon Iberico de Bellota kjennetegnes ved at den er perfekt marmorert, og selvfølgelig med fremtredende smak av eikenøtt.

Helsefordeler av Iberico gris:

-Fettet på Iberico grisen består av over 55%  Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden  av det sunne HDL kolesterolet. 

-Iberico skinke er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.

-Iberico skinke inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre. 

-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant. 

-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.

-100 gram Iberico skinke gir ca.250 Kcal. Iberico skinke er derfor et godt alternativ til rødt kjøtt og kan i moderate mengder brukes som del av en lavkaloridiett.

Ibericoskinker er ren luksus i Spania og deles i 3 kategorier. Denne klasifiseringen gjøres etter hvor lenge grisen har beitet på de ettertraktede  «bellotaene»-eikenøttene!