Iberisk svin av Bellota-kvalitet beiter frittgående i eikeskogene i Extremadura de siste 90 dagene før slakting. Grisen spiser daglig ca. 8 kilo eikenøtter og da selvsagt kun kjernene, for grisen knekker nøttene, samt omlag 1 kg gress og urter.
Skinken av denne tørrsaltes og lagres deretter i minimum 48 måneder. Jamon Iberico de Bellota kjennetegnes ved at den er perfekt marmorert, og selvfølgelig med fremtredende smak av eikenøtt.
Helsefordeler av Iberico gris:
-Fettet på Iberico grisen består av over 55% Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden av det sunne HDL kolesterolet.
-Iberico skinke er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.
-Iberico skinke inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre.
-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant.
-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.
-100 gram Iberico skinke gir ca.250 Kcal. Iberico skinke er derfor et godt alternativ til rødt kjøtt og kan i moderate mengder brukes som del av en lavkaloridiett.
Ibericoskinker er ren luksus i Spania og deles i 3 kategorier. Denne klasifiseringen gjøres etter hvor lenge grisen har beitet på de ettertraktede «bellotaene»-eikenøttene!