Jamón Ibérico de Bellota – hel skinke med bein ca 9 kg

KR 8,990.00,-

2 på lager (kan restbestilles)

Gi dette produktet som en gave

Do you feel this product is perfect for a friend or a loved one? You can buy a gift card for this item!

Gi dette produktet som en gave
Kategori:

Iberisk svin av Bellota-kvalitet beiter frittgående i eikeskogene i Extremadura de siste 90 dagene før slakting.  Grisen spiser daglig ca. 8 kilo eikenøtter og da selvsagt kun kjernene, for grisen knekker nøttene, samt omlag 1 kg gress og urter.

Skinken av denne tørrsaltes og lagres deretter i minimum 48 måneder. Jamon Iberico de Bellota kjennetegnes ved at den er perfekt marmorert, og selvfølgelig med fremtredende smak av eikenøtt.

Helsefordeler av Iberico gris:

-Fettet på Iberico grisen består av over 55%  Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden  av det sunne HDL kolesterolet. 

-Iberico skinke er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.

-Iberico skinke inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre. 

-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant. 

-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.

-100 gram Iberico skinke gir ca.250 Kcal. Iberico skinke er derfor et godt alternativ til rødt kjøtt og kan i moderate mengder brukes som del av en lavkaloridiett.

Ibericoskinker er ren luksus i Spania og deles i 3 kategorier. Denne klasifiseringen gjøres etter hvor lenge grisen har beitet på de ettertraktede  «bellotaene»-eikenøttene!