Jamón Ibérico de Bellota – skåret iberisk skinke av Bellota-kvalitet, 100 gr

KR 279.00,-

Verdens, kanskje beste skinke. Skinken er modnet i minimum 48 måneder. En ren nytelse. Må oppleves.

NB! best før utgangen av mai 2024

Tomt på lager

Produktnummer: cas-1011 Kategori: Stikkord: , , , , ,

Iberisk svin av Bellota-kvalitet beiter frittgående de siste 90 dagene før slakting.  Det daglige fòret består av 8 kilo eikenøtter, i tilleg til frittvoksende gress og urter.
Skinken lagres deretter i minimum 48 måneder, og kjennetegnes ved at den er perfekt marmorert, og med fremtredende smak av eikenøtt.Jamón Ibérico de Bellota er tidligere kjent som «Pata Negra». Leveres i delikate og serveringsklare skiver.

Helsefordeler av Iberico gris:

-Fettet på Iberico grisen består av over 55%  Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden  av det sunne HDL kolesterolet. 

-Iberico skinke er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.

-Iberico skinke inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre. 

-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant. 

-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.

-100 gram Iberico skinke gir ca.250 Kcal. Iberico skinke er derfor et godt alternativ til rødt kjøtt og kan i moderate mengder brukes som del av en lavkaloridiett.

Ibericoskinker er ren luksus i Spania og deles i 3 kategorier. Denne klasifiseringen gjøres etter hvor lenge grisen har beitet på de ettertraktede  «bellotaene»-eikenøttene!