Secreto Iberico de Bellota – ca 800gr.

KR 449.00,-

Slakterens lille «hemmelighet». Ett ekstremt smakfult stykke kjøtt. I Spania brukes secreto som grillkjøtt. Tynne skiver rett på grillen og kun med salt/pepper.

Tomt på lager

I Spania brukes secreto som grillkjøtt. Tynne skiver rett på grillen og kun med salt/pepper.

Er skjært fra området fra bog og det ble tidligere brukt til produksjon av pølser og lignende.

Som navnet tilsier er dette er Secret, altså slakterens hemmelighet.  Anbefaler at kjøttet får hvile i 3-5 minutter at det er varmbehandlet, slik at det mister litt av spensten. Man kan godt understeke kjøttet på samme måte som ved biffer av storfe .

Dette er fra den høyeste kvaliteten av iberisk gris, Bellota kvalitet.

Litt om Ibericogris:

Hver høst/vinter i de enorme skogene i extremadura, mot grensen til Portugal faller eikenøttene, «bellotas» på spansk, av trærne. Det er disse nøttene som gir Ibericoskinker sin særegne  smak. En Iberico gris er frittgående og spiser ca. 8 kilo eikenøtter, 1 kilo gress og frittvoksende urter hver dag. 

På denne dietten blir grisen fin og «marmorert» i kjøttet. 

Grisen med kvaliteten Ibérico de Bellota, har går på denne dietten i 90 dager før den må bøte med livet.

Helsefordeler av Iberico gris:

-Fettet på Iberico grisen består av over 55%  Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden  av det sunne HDL kolesterolet. 

-Iberico skinke er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.

-Iberico skinke inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre. 

-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant. 

-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.

-100 gram Iberico skinke gir ca.250 Kcal. Iberico skinke er derfor et godt alternativ til rødt kjøtt og kan i moderate mengder brukes som del av en lavkaloridiett.

Ibericoskinker er ren luksus i Spania og deles i 3 kategorier. Denne klasifiseringen gjøres etter hvor lenge grisen har beitet på de ettertraktede  «bellotaene»-eikenøttene!