Pintxo med piquilla pepper, fylt med hvit tunfisk,
ansjosfilet og basque quindillas (søt chili) – Enkel
Ingredienser:
- Hvit tunfisk i olivenolje
- Piquillo pepper
- Ansjosfilet
- Basque guindillas
- Extra virgin olivenolje
- Godt brød
Dette gjør du:
- Fyll piquillo pepper med hvit tunfisk og legg det på skiver av brød.
- Legg ansjosfilet på toppen av de fylte piquillo pepperne.
- Legg hele søt chili pepper på ansjosfilet med en tannpirker som holder alt på plass.
- Dryss litt olivenolje på.
(Du kan også se YouTube video her)
Pintxo sardiner og tomat med smeltet manchego ost – Enkel
Ingredienser:
- Godt brød
- Tomat
- Sardiner i olivenolje
- Manchego ost
Dressing:
- 1 ts sukker
- Sherry eddik
Dette gjør du:
- Legg en tynn skive tomat på oppskjært brød.
- Ha på sardiner over tomaten.
- Legg på en skive manchego og stek det hele i ovnen ett par minutter til osten er smeltet.
Dressingen:
- Miks 1 ts sukker og noen dråper Sherry Vinegar.
- La det koke i ca 30 minutter.
- Ha på dressing på pintxoene
(Du kan også se YouTube video her)
Iberico skinke og blåmuggost terter – Enkel
Ingredienser:
- Små terter
- 100 gr Iberico skinke
- 100 gr blåmuggost
- 200 gr kremost
Dette gjør du:
- Legg iberico skinkene sprett ut på bakepapir, ha bakepapir over og sett det i ovnen i 15 minutter på 180 grader.
- Miks blåmuggost og kremost sammen.
- Kutt sprøstekt iberico skinke og ha i sammen med ostemiksen. Legg igjen litt skinke til topping.
- Fyll tertene med 1 ss av ostemiksen.
- Topp med biter sprøstekt iberico skinke på tertene.
(Du kan også se YouTube video her)
Artisjokk fylt med kylling og mojo spicy saus – Middels
Ingredienser:
- Artisjokker i olivenolje
- 200 gr kyllingfilet
- ½ løk
- ½ rød paprika
- Rød mojo spicy saus (fra Kanariøyene)
- 60 gr raspet ost
- Extra virgin olivenolje
- Salt
Dette gjør du:
- Vask artisjokkene, fjern de ytterste bladene og kutt av tuppene.
- Damp de i 15 minutter og sett de til side for avkjøling (vi steker de ferdig i ovnen senere).
- Skjær kyllingen i terninger, kutt løk og paprika.
- Ha i litt olje i pannen og stek løk, paprika og kylling.
- Når det begynner å få litt farge har du i rød mojo spicy saus.
- Fyll artisjokkene med kylling miksen og raspet ost. (Om du vil så kan du gjerne ha på litt ekstra mojo saus).
- Stek de i ovnen i noen få minutter til osten har smeltet.
(Oppskrift fra ChupChupChup)
Kanapeer med blekksprut, aioli og svart hvitløk – Avansert
Ingredienser:
- Kokt blekksprut
- 2 båter svart hvitløk
- Sprøstekt løk
- Spicy paprika flak
- Extra virgin olivenolje
- Godt brød
For Aioli
- 1 egg
- Halv (cup) olivenolje
- 1 båt svart hvitløk
- Salt
- Sitronsaft
Dette gjør du:
Aioli:
- Ha egg og olivenolje i en blender, miks på lav fart.
- Når det begynner å tyknes, ha i hvitløk, litt sitronsaft og salt.
For blekksprut:
- Kok blekksprut i en trykkoker. Du trenger ikke mye vann da blekkspruten gir fra seg mye vann.
Avhengig av vekt, og om den er fersk eller frossen, kan koketiden ta mellom 10-20 minutter.
For kanapeer:
- Starter med 1 skje/klatt aioli på brødskivene.
- Legg en skive blekksprut på siden av aioli.
- På aioli klatten legger du en skive svart hvitløk og sprøstekt løk.
- Strø på litt spicy paprika flak og olivenolje på kanapeene.
Hva er tapas?
Tapas, spansk “fingermat”, bestående av alt fra lette småretter til mer avanserte, mektige kjøttretter. Tapas i dag er en stor del av spansk gastronomi og kultur. Det er en sosial rett som passer da perfekt til sammenkomster, enten om det er familie, venner eller møter. Ordet tapas kommer fra det spanske verbet tapar, og betyr “å dekke til”. Den mest utbredte teorien er at det ble brukt brødskiver for å dekke til drinken, for å unngå fluer.
Hvorfor lage tapas?
Tapas er en kreativ og spennende måte å bli kjent med gode råvarer med på kjøkkenet, man kan velge blant et stort utvalg av retter og råvarer, samt tilpasse disse etter egne behov og egne ønsker.
Å servere tapas egner seg både større selskap og koselige hjemmekvelder, og byr på en unik mulighet til å prøve flere ulike smaker eller enkel fingermat.
Produktene
Se alle våre produkter her.
-
Jamón Ibérico de Bellota – skåret iberisk skinke av Bellota-kvalitet, 100 gr
KR 279.00,-
-
Anchoa del Cantábrico 50 gram
KR 79.00,-
-
Pimientos de piquillo – 290 gram
KR 89.00,-
-
Manchego-ost Curado D.O. 6-9 mnd. -200 g.
KR 109.00,-
-
Mojo Rojo Canario – Rød mojo fra Canariøyene – 210 ml
KR 99.00,-
-
Bonito del Norte – stangfisket tunfisk i olivenolje, 210 gr
KR 99.00,-
-
Castillo de Canena Family Reserve Arbequina EVOO 250 ml
KR 165.00,-
-
Basque Chili – 370 gram
KR 89.00,-
-
Sherryeddik Tradisjonell-Økologisk
KR 139.00,-