Paella ValencianaPaella Valenciana for 4 personer

En klassiker og en sikker vinner!

Ingredienser

 • 2 ss olivenolje fra Castillo de Canena
 • 200 gr fersk chorizo fra CasAlba
 • 400 gr kyllingklubber naturell
 • 1 stk medium løk i grove biter
 • 2 stk hvitløkfedd finkuttet
 • 250 gr Bomba paellaris
 • 8 dl kyllingkraft
 • 100 gr hakkede tomater
 • 0,1 gr safran fra Verdú
 • 1/4 ts røkt paprika av de la Vera-kvalitet
 • 1/2 ts paellamix
 • 200 gr sjøkrepshaler eller annen villfanget skalldyr
 • 400 gr vaskede blåskjell

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en paella-panne. Brun kyllingen og chorizo og ta den så ut av pannen. Behold olje og fett fra stekingen og tilsett løk og hvitløk og la denne steke noen minutter til den er blank. Tilsett Bomba-risen og kyllingkraft, tomat, safran, krydder, kylling og til slutt chorizo. Gi det hele et oppkok for så å skru ned varmen og la det stå å syde under lokk i 10 minutter. Tilsett nå skalldyr og skjell og la det syde videre under lokk  i 5-6 minutter til disse er perfekt dampet. Ta av lokket og dryss gjerne over finkuttet bladpersille, kvern litt sort pepper og anrett med sitronbåter. Server med ferskt brød og aioli.