Presa Iberico de Bellota – ca 500 gram

KR 299.00,-

En tykk biff fra skulderen, ulikt alt annet. Det er tykt og saftig , men slankere enn «pluma» og «secreto»

Tomt på lager

Presa er et smakfullt stykke svinekjøtt som smelter i munnen. Grillet medium er den saftig , mør og full appetittvekkende smak etter et liv som frittgående. Med en diett kun bestående av eikenøtt og frittvoksende urter.

Presa er en tykk biff fra skulderen, ulikt alt annet. Det er tykt og saftig , men slankere enn «pluma» og «secreto»

Anbefaler at kjøttet får hvile i 3-5 minutter at det er varmbehandlet, slik at saften får satt seg i kjøttet. Man kan godt understeke kjøttet på samme måte som ved biffer av storfe .

Dette er fra den høyeste kvaliteten av iberisk gris, Bellota kvalitet.

Litt om Ibericogris:

Hver høst/vinter i de enorme skogene i extremadura, mot grensen til Portugal faller eikenøttene, “bellotas” på spansk, av trærne. Det er disse nøttene som gir Ibericoskinker sin særegne  smak. En Iberico gris er frittgående og spiser ca. 8 kilo eikenøtter, 1 kilo gress og frittvoksende urter hver dag. 

På denne dietten blir grisen fin og “marmorert” i kjøttet. 

Grisen med kvaliteten Ibérico de Bellota, har går på denne dietten i 90 dager før den må bøte med livet.

Helsefordeler av Iberico gris:

-Fettet på Iberico grisen består av over 55%  Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden  av det sunne HDL kolesterolet. 

-Iberico skinke er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.

-Iberico skinke inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre. 

-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant. 

-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.

-100 gram Iberico skinke gir ca.250 Kcal. Iberico skinke er derfor et godt alternativ til rødt kjøtt og kan i moderate mengder brukes som del av en lavkaloridiett.

Ibericoskinker er ren luksus i Spania og deles i 3 kategorier. Denne klasifiseringen gjøres etter hvor lenge grisen har beitet på de ettertraktede  “bellotaene”-eikenøttene!