I Spania brukes Pluma som grillkjøtt. Kun med salt/pepper.
Pluma er lokket på ytrefileten. Godt marmorert. Ett mørt stykke kjøtt med en nydelig smak av eikenøtter.
Anbefaler at kjøttet får hvile i 3-5 minutter at det er varmbehandlet, slik at saften får satt seg i kjøttet. Man kan godt understeke kjøttet på samme måte som ved biffer av storfe .
Dette er fra den høyeste kvaliteten av iberisk gris, Bellota kvalitet.
Litt om Ibericogris:
Hver høst/vinter i de enorme skogene i extremadura, mot grensen til Portugal faller eikenøttene, «bellotas» på spansk, av trærne. Det er disse nøttene som gir Ibericoskinker sin særegne smak. En Iberico gris er frittgående og spiser ca. 8 kilo eikenøtter, 1 kilo gress og frittvoksende urter hver dag.
På denne dietten blir grisen fin og «marmorert» i kjøttet.
Grisen med kvaliteten Ibérico de Bellota, har går på denne dietten i 90 dager før den må bøte med livet.
Helsefordeler av Iberico gris:
-Fettet på Iberico grisen består av over 55% Omega-9 som er det samme sunne fettet som i olivenolje. Omega-9 er kjent for å redusere det skadelige LDL kolesterolet og øke mengden av det sunne HDL kolesterolet.
-Iberico skinke er en god kilde til proteiner, 100 gram skinker gir over 43 gram protein.
-Iberico skinke inneholder vitamin B1, B6, B12 og folsyre.
-Den er rik på vitamin E som er en sterk antioksydant.
-Inneholder mineraler som kobber, kalsium, jern, sink, magnesium, fosfor, og sist men ikke minst: selen som gir en god antialdring-effekt.
-100 gram Iberico skinke gir ca.250 Kcal. Iberico skinke er derfor et godt alternativ til rødt kjøtt og kan i moderate mengder brukes som del av en lavkaloridiett.
Ibericoskinker er ren luksus i Spania og deles i 3 kategorier. Denne klasifiseringen gjøres etter hvor lenge grisen har beitet på de ettertraktede «bellotaene»-eikenøttene!