Sale

Biodynamisk Picual EVOO fra Castillo de Canena 500 ml

KR 349.00,-Before KR 419.00,-

19 på lager

Gi dette produktet som en gave

Synes du dette produktet ville passe perfekt for en venn eller en kjær? Du kan kjøpe et gavekort for denne varen!

Gi dette produktet som en gave
Produktnummer: cdc-5001 Kategori:

Biodynamisk Picual Extra Virgin OlivenOlje

Denne olivenoljen har en stor personlighet, men er ikke agressiv. Middels bitter og godt balansert. Lett astringent som minner om artisjokk. Veldig strukturert på grunn av det høye innholdet av oleic acid. Aromaer av intens fruktig grønn oliven, olivenblad, tomat og urter som mynte artisjokk med toner av søte frukter og bær.

Prisbelønt med blant annet prisen for verdens beste økologiske EVOO av BIOL i 2017 og full score i Flos Olei!

Biologisk-dynamisk landbruk stiller flere krav enn det økologiske. Gårdene betraktes som en egen organisme med sitt eget ressurskretsløp og en selvbærende oppbygning. Metoden er basert på en helhetlig harmoni mellom de forskjellige kreftene som styrer naturen. Man følger årstider, atmosfæriske forhold, månens sykluser og konstellasjoner i kosmos. Biodynamisk landbruk søker en omfattende balanse mellom jord, planter, dyr og mennesker.

Castillo de Canena har stor respekt for miljøet. Forpliktelsen til bærekraftig utviklig kan sees i generering av solenergi på eiendommen, veksten av et naturlig plantedekke som sikrer jorden mot erosjon og bevarer den autentiske vegetasjonen, og bruken av ikke-forurensende drivstoff framstilt av biomasse fra beskjæring av egne trær og planter.

Biodynamisk olivenolje fra Castillo de Canena har blitt sertifisert av DEMETER. For å oppnå dette har de blant annet introdusert sau som beiter på eiendommen og de produserer sitt eget gjødsel gjennom kompostering. De har også beriket vegetasjonsdekket ved å replante stedegne arter som beriker jorden og fremmer biologisk mangfold, som igjen gir et godt habitat for insekter som naturlig bekjemper skadedyr. Det er utplassert bikuber for å holde bier som hjelper til med pollinering, samt at disse biene også er gode bio-indikatorer på et sprøyemiddel-fritt miljø!

Castillo de Canena produserer også sine egne biodynamiske preparater som hjelper til i gjødslingen av jorden.