Fuet Iberico de Bellota- Tynn spekepølse- ca.280gr.

KR 197.00,-

Gi dette produktet som en gave

Do you feel this product is perfect for a friend or a loved one? You can buy a gift card for this item!

Gi dette produktet som en gave
Kategori:

Fuet Iberico de Bellota er en tynn salamilignende pølse av Bellota-gris.
Den er lik salami, men mindre, den typiske «flora» av hvitmugg dekker produktet og gir den dens spesielle smak. Fyllt i naturlige hylser, og modnet i et rom som fyres med eikeved, gir en naturlig tørking og dermed en individuell modning som bringer ut det beste av smak.
Fuet Iberico de Bellota, klassisk pølse fra Catalonia med en «vri». Lages tradisjonelt av svinekjøtt fra Serrrano-gris, salt og pepper, og fylles i naturtarm på størrelse med en finger.

CasAlba lager sin Fuet med kjøtt fra Iberico de Bellota-gris!

Opprinnelig ble Fuet pølsen laget til ære for den Catalanske byen Vic. Hovedstaden i regionen Osona, nord-øst for Barcelona.
Denne tradisjonen går på tvers av landegrensene og denne pølsen finnes også i den Franske delen av Catalonia. Som vanlig følger ikke mat landegrenser, men regioner.

Fakta om pølser laget av Jamon Iberico de Bellota kvalitet fra CasAlba:
EMV Gourmet importerer i hovedsak pølseprodukter produsert av Jamón Ibérico de Bellota kvalitet. Dette gir pølsene et tydelig preg av eikenøtter, som harmonerer godt i den veltrente gastronomiske gane.
Kun lokale råvarer, hvitløk, paprika etc. Pølsene er grovmalte som gir et mosaikkmønster av kjøtt og flesk i harmoni.

Hver høst, fra september, går den iberiske grisen fritt i eikeskogene i Extremadura, på grensen til Portugal. Den spiser ca. 8 kg eikenøtter hver dag. Og da selvsagt kun kjernene, for grisen knekker nøttene.